luni, 9 mai 2016

La Robocrati nu e Conflict de Interese

    Lipsit, se pare in acest an, de orice fel de inaugurare de catre guvernul Sau, dl. presedinte K.W. Iohannis a tinut sa "taie panglica", in avans cu cateva ore (joi seara), campaniei electorale, ca si cand in Romania totul ar fi perfect si alta observatie nu ar mai fi avut de facut.  
   Tinand sa-l contrazica, vineri seara, soarta a adus iar in atentia publica sistemul de sanatate, din cauza evenimentului nefericit de la meciul de fotbal, care a facut, iarasi, oamenii sa iasa in strada pentru a cere cateva demisii.
   Insa, Achimas, Ministrul Sanatatii, se bucura de increderea colegilor sai si a intregii clase politice, care pare complet deconectata de la cerintele populatiei.
   Ocupati cu totii cu campaniile electorale, ale carei strategii trebuie reconstruite din mers, in functie de interventia "institutiilor de forta" (ocupate tot cu procesul electoral), in scandalul dezinfectantilor Hexi-Pharma, nu s-a obosit nimeni sa observe posibilul conflict de interese al dlui. ministru, fost director de spital - client al aceleiasi companii. 
   Adica, in calitatea sa de Tehnocrat, dl. Ministru al sanatatii ar fi urmat sa spuna ca produsul achizitionat de d-sa. Director de spital nu are concentratie conforma si este scump, daca asa ar fi stat lucrururile, pentru ca birocratul roman ar fi un Robocrat.
    Dl. Achimas nu a dorit sa se extraga din ancheta ministerului sanatatii privind dezinfectantii, ci a tinut sa sublinieze, prin aparitiile publice in conferintele de presa, ca este coordonatorul echipei de control.
   Lipsit de sentimente si valori umane Robocratul Achimas, de cand este ministru, nu a dovedit nici compasiune, nici bun-simt.
   Cu aceste calitati, probabil ca va fi remarcat de vreun partid si-l vom vedea pe liste de candidati la fotoliul de parlamentar.
   Oricum in Romania, doar campaniile electorale si goana dupa functii politice si publice par sa conteze, iar cetateanul roman este doar un "numar statistic" care trebuie sa umple spatiul, pentru ca cei putini, mai sus amintiti, sa para importanti. 
   
      
    Nota:
    Sambata, parchetul a demarat totusi o ancheta la Hexi-Pharma.
    S-a deschis ancheta si in cazul fotbalistului decedat, Patrick Ekeng.
  
        
  
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu